Civil Háló Projekt

Vigyázat! Messengeren próbál pénzt kérni szervezetünk nevével visszaélve

2019. június 05. - Kristóf Tarnay

Olyan eset jutott a tudomásunkra, melyben egy személy a Szegedi Civil Háló nevével visszaélve próbált emberektől Messenger-üzenetekben, illetve telefonhívások során pénzt szerezni. Szervezetünknek semmi köze az illetőhöz, sosem szoktunk és nem is fogunk ilyen módon adományokat kérni, igyekszünk jogi megoldást találni a problémára.

daniel-korpai-1423734-unsplash.jpgAz illető azt mondta, hogy szervezetünknél dolgozik, ami túl azon, hogy nem ismerjük (és a profilja szerint egyébként nem is Szeged környékén lakik), azért is abszurd, mert szervezetünkben kizárólag önkéntes tagok végeznek munkát, fizetett alkalmazottaink jelenleg nincsenek. Ezeket a pénzkérő privát üzeneteket vélhetően többeknek is elküldte a közösségi médiában, de volt olyan is, akivel telefonon is beszéltek, és ennek során kérte, hogy utaljon neki a számlájára pénzt. Az egyik ilyen pénzkérő üzenet címzettje tájékoztatott minket minderről, innen tudunk az esetről. Azóta bizonyítékunk is van róla, ebben az esetben is azt mondta, nálunk dolgozik, és profilján is szervezetünk van megadva munkahelyként, amit sajnos a Facebook nem tesz lehetővé, hogy mi eltávolítsunk onnan.

A Szegedi Civil Háló támogatói adományokat kizárólag átlátható, jól hangsúlyozott módon, elsősorban rendezvényeken, adománydoboz formájában szokott gyűjteni. Tervezünk a jövőben online közösségi finanszírozási lehetőségeket is bevezetni, de személyesen, privát üzenetek, megkeresések formájában eddig sem kértünk és a jövőben sem kértünk senkitől támogatást. Jelenleg igyekszünk megnyugtató jogi megoldást találni erre a mindenki számára kellemetlen helyzetre.

Szervezetünk 2018. nyarán alakult, civil közösségszervezés során, és az elmúlt, immáron közel egy évben számos sikeres és sokszor hiánypótló újdonságokat felvonultató projekt van mögöttünk. Szerveztünk szemléletformáló rendezvényeket, beszélgetéseket, demonstrációkat, indítottunk blogot és podcast-sorozatot, városunkban mi indítottuk el, koordináltuk az Európai Ügyészségért folytatott aláírásgyűjtést, mellyel utoljára május 22-én pultoztunk a Klauzál téren, ahol tavaly augusztus végén elkezdtük, és amelynek utolsó íveit tegnap juttattuk el a kezdeményező Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőhöz.

Jelenleg folyik a nyári és az őszi programjaink tervezése, szervezése. Folytatjuk Gondolj másképp a jövőre! c. szemléletformáló rendezvény-sorozatunkat, melyben félreértett társadalmi csoportokkal kapcsolatos előítéleteket igyekszünk lebontani, tervezünk filmvetítéseket, vitákat, kulturális rendezvényeket és újmédiás jelenlétünk megerősítését is.

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhalo.blog.hu/api/trackback/id/tr3114880166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása