Civil Háló Projekt

Az ateistákkal és a humanistákkal folytatódnak a Szegedi Civil Háló polgártársaink megismerését célzó beszélgetései

Novemberben jön a Gondolj másképp a jövőre! második eseménye!

2019. október 24. - Pyarron

A Szegedi Civil Háló Gondolj másképp a jövőre! eseménysorozata tavaly év végén már kísérleti jelleggel elindult. Akkor az LMBT+ emberekről volt szó, most az ateistákról és a humanistákról szóló beszélgetéssel folytatódik a sorozat november 15-én 19 órától a szegedi Zöld Terasz közösségi térben (6722, Szeged, Földváry u. 3.).

A meghívott vendégek Gálity Hristifor, a Magyar Humanista Társaság tagja és Waldmann Tamás, a Magyar Ateista Társaság tagja. A beszélgetésen szóba kerül az ateizmus és a humanizmus mibenléte, eredete, viszonya az erkölcshöz és az ateofóbia, azaz a nem hívőkkel szembeni kirekesztés is.

Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/2460535100937115/

gmj_ateizmus_cover.jpg

Eseménysorozatunk célja, hogy megismerjük egymást címkézés és előítéletek helyett a “velünk beszélj, ne rólunk!" gondolat jegyében. Beszélgetéseink középpontjában nem feltétlenül a hagyományos értelemben vett kisebbségek állnak, és nem csak arról fogunk beszélgetni, miért probléma az előítéletes hozzáállás és a kirekesztés.

Célunk inkább polgártársaink és egymás történeteinek megismerése.

A Szegedi Civil Háló helyi progresszív civil szervezet. 2018. nyarán alakult, civil közösségszervezés során, és az elmúlt, immáron több mint egy évben számos sikeres és sokszor hiánypótló újdonságokat felvonultató projekt van mögöttünk. Szerveztünk szemléletformáló rendezvényeket, beszélgetéseket, demonstrációkat, indítottunk blogot és podcast-sorozatot, városunkban mi indítottuk el, koordináltuk az Európai Ügyészségért folytatott aláírásgyűjtést is.

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhalo.blog.hu/api/trackback/id/tr1315258908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása