Civil Háló Projekt

A rendőrség szerint továbbra sem kell tüntetésként bejelenteni az aláírásgyűjtést

2018. október 04. - Kristóf Tarnay

Ahogy blogunkon is ígértük, miután Hadházy Ákos stábja köremailben kért minket erre, bejelentettünk a tervezett aláírásgyűjtéseket - bármilyen abszurd - gyülekezési törvény (Gytv.) alatti tüntetésként a rendőrségen. Akinek nincs meg ez az egész, nézze meg a Szeged TV ezzel is foglalkozó riportját, melyben én is megszólalok. Elég jól kiemelik az abszurd törvény lényegét: egy aláírásgyűjtő pultnál legalább ketten huzamosabb ideig állnak, és ugye már hivatali kötelességből is politizálnak.

Na, most az a poén, hogy ez a rendőrség szerint is abszurd.

Miután bejelentettük a csütörtök-péntekit - mégegyszer: az instrukcióknak megfelelően, tüntetésként (nagyon abszurd volt a tüntetés napirendjét összeállítani, "pult összeszerelése, aláírásgyűjtés, pult szétszerelése"), ma kora délelőtt csörgött a telefon, a Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányságtól hívtak. Gondoltam, most jön az, hogy öt perces különbségekkel mehetünk be egyeztetni mindet, közben a szombatit is beküldtük, hogy meg legyen a két napos határidő, de nem.

Azt közölték: kértek jogértelmezést és az október elsején életbe lépett új Gytv. ellenére sem tüntetés a pultozás. Tájékoztathatjuk őket róla, mondták, de továbbra sem hozzájuk tartozik. Örültem neki. Egyelőre ez azt jelenti, hogy visszaállunk a rendes kerékvágásba, gyűjtünk, mint eddig. Hogy a teljesen betarthatatlan jogszabály amúgy mire lesz jó, az majd a jövő zenéje.

A bejegyzés trackback címe:

https://civilhalo.blog.hu/api/trackback/id/tr9814281913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2018.10.05. 20:05:52

Tűrhetetlen, ahogy a rendőrség vérbe fojtja a civileket. Ja, nem.

"köremailben kért minket erre"

Kért? Az nekem teljesen rendben van.

Egyébként a területfoglalási engedélyt az önkormányzattól ettől még meg kell kérni, nem?

Hallgass a szívedre Sorost rúgd fenékbe 2018.10.05. 22:35:24

Hát Bástya elvtársat már senki sem akarja megölni? Gyűjtsetek aláírást, hogy igenis legyen aki üldöz

Kristóf Tarnay · http://fegyvertelen.blog.hu 2018.10.05. 22:36:18

@Androsz: ilyeneket mi sosem mondtunk, a szegedi rendőrség nagyon korrekt, sosem volt velük komoly kofliktusunk. Egyébként a kérés és a köremail a kezdeményező ogy. képviselő stábjából érkezett.
süti beállítások módosítása